مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin
پرواز تا آزادی FLY TO FREEDOM: وزیر آموزش و پرورش: اعتیاد دانش‌آموزان را تکذیب نکرده‌ام، اما نباید این آمارها را اعلام کرد

چهارشنبه، مرداد ۱۹، ۱۳۹۰

وزیر آموزش و پرورش: اعتیاد دانش‌آموزان را تکذیب نکرده‌ام، اما نباید این آمارها را اعلام کرد

جــرس: درحالیکه طی سالهای اخیر منابع آموزشی- پژوهشی و بهداشت روانیِ کشور، با هشدار نسبت به گسترش اعتیاد به مواد مخدر در میان دانش آموزان مدارس، از پایین آمدن سن اعتیاد خبر داده و خواستار چاره جویی مقامات کشور شده بودند، وزیر آموزش و پرورش دولت احمدی نژاد گفت "هیچ‌گاه اعتیاد دانش‌آموزان را تکذیب نکرده‌ام، ولی نباید این آمارها را اعلام کرد."
به گزارش خبرآنلاین، حمیدرضا حاج بابایی، بدون اشاره به آمارهای رسمی مراکز تحقیقاتی کشور در ادامه گفت: "درباره اعتیاد دانش‌آموزان، یکی از مدیران کل ما، تحقیقاتی را برای یک دستگاه انجام داده و خبر از آمار و ارقامش ندارم."
این مقام ارشد دولتی مدعی شد "در حال حاضر نیز درباره این مسایل، تحقیقات انجام می‌شود و در وزارت کشور و شورای امنیت، اخبار را به روز دارند و جایی که نیاز باشد، بیان می‌کنند."
وزیر آموزش و پرورش گفت: "اگر دانش‌آموزی سرما خورده باشد چه می‌کنیم؟ به بیمارستان می‌‌فرستیم، اگر دانش‌آموزی نیز نشان داده شد که اعتیاد دارد، باید بلافاصله به بیمارستان و نظام درمان ارجاع شود. کار مطالعاتی درباره مسایل اعتیاد نیز دستگاه‌ها و اعتبارات خود را دارد و تحقیقات ما، زیرمجموعه آنها تلقی می‌شود."
حاجی‌بابایی گفت: "از زمانی که آمده‌ام، کارشناس‌‌هایی دراین باره تشکیل داده‌ایم و این کارشناس، عضو شورای تصمیم‌گیری درباره این موضوع است. نظام تعلیم و تربیت یک جایگاهی دارد که مامن و جایگاه خانواده‌هاست. کدام خانواده‌ای را سراغ دارید که بگوید من چند فرزند معتاد دارم؟ مگر آنکه این خانواده آب از سرش گذشته باشد. هیچ خانواده‌ای این موضوع را نمی‌گوید. هیچ کارشناسی هم پیدا نمی‌شود و اعلام نمی‌کند اگر بچه‌ای معتاد شد، مدرسه عاملش است. مسایل زیادی از جمله اقتصادی، اجنماعی و فردی وجود دارد که باعث این موضوع می‌شود. ما هیچ‌گاه اعتیاد را تکذیب نکرده‌ایم."
وی در ادامه گفت: "من نمی‌توانم با اعلام این مسایل، کار آموزش و پرورش را زیر سئوال ببرم. سابق بر این نیز از این نگاه می‌گفتند. من از کیان خانواده بزرگ آموزش و پرورش دفاع می‌‌کنم که بگویم مدرسه امن است. اگر بگویم امن نیست، چه چیزی دیگر برای آموزش و پرورش می‌ماند؟ مدرسه، امن است، یکی از نهادهای اجتماعی امن است، ولی کدام نهاد اجتماعی هست که مشکل ندارد؟ ولی نوع بیان و گفتار را باید دقت کرد. اگر کسی می‌گوید فلان میزان کجی وجود دارد، استدلال بیاورد."
آموزش و پرورش همچنان طی سنوات قبل، نمی‌خواهد زیر بار وجود اعتیاد در مدارس برود و حتی تمام راه‌ها را برای انجام تحقیقات بیشتر بسته است و بعضا مسئولان آموزش و پرورش سعی می کنند ادعا کنند که محیط مدارس کاملا امن است.
سایت آفتاب چندروز قبل نوشته بود که گزارش سازمان ملل می‌گوید ایران بیشترین مصرف سرانه مواد مخدر در جهان را دارد و گزارش‌های دیگری وجود دارد که پایین‌ترین سن آغاز اعتیاد را نیز ویژه ایران می‌داند. همزمان نتایج یک تحقیق علمی در زمینه مبارزه با مواد مخدر نشان می‌دهد که مدارس راهنمایی و دبیرستان، یکی از محیط ‌های اصلی برای شروع استفاده از مواد مخدر است. در حال حاضر آن‌طور که مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر اذعان دارند، رواج مواد مخدر در میان دانش‌آموزان مدارس به‌ویژه در حاشیه شهر، به وضعیت نگران‌کننده‌ای رسیده است و پاسخ به این سوال که وضعیت موجود در آینده به کجا می‌رسد را باید مسئولان آموزش و پرورش و شخص وزیر پاسخ دهد."
گفتنی است وزیر آموزش و پرورش سال گذشته با انتقاد از ارائه آمار منتشره پیرامون اعتیاد در مدارس و حمله به رسانه هایی که آنرا منعکس می کنند، گفته بود "بنده اگر آمار دانش آموزان معتاد را هم داشته باشم ارائه نمی کنم."
این درحالی بود که علی‌اصغر حسنی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با استند به آمارهای کارشناسان و گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر کل کشور، آمار دانش‌آموزان معتاد در ایران را بیش از سی هزار نفر اعلام کرده بود که حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش آن آمار را "دروغ و به ضرر تعلیم و تربیت" خواند و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه "آیا شما اساسا وجود دانش آموز معتاد در مدارس را قبول ندارید؟" گفته بود "منکر وجود دانش آموز معتاد نیستم، اما شما بگویید کجای کشور ما معتاد وجود ندارد."
وی در پاسخ به پرسش مجدد خبرنگاری پیرامون آمار واقعی دانش آموزان معتاد کشور مدعی شده بود "اگر از شما یا از رئیس یک قشری بپرسند که بین شما چند معتاد وجود دارد آیا شما و آن رئیس اعلام خواهید کرد چند نفر معتاد دارید؟ پس من هم اگر آمار دانش آموزان معتاد را هم داشته باشم ارائه نمی کنم."
عقلم نمی رسد چرا این حرف‌ها را می‌‌زنند
به گزارش خبرآنلاین، وزیر آموزش و پرورش دولت احمدی نژاد همچنین درباره پژوهش هایی که از روابط بالای دوستی دختران و پسران دبیرستانی حکایت می‌کند، گفت: "نمی‌دانم چطور عده‌ای می‌توانند این آمار را ارائه کنند؟ من فکر می‌کنم اگر خودم این حرف را زده بودم، گناهش برای تمام عمرم، کافی بود. هفتاد درصد دانش‌آموزان دختر ما در شهرها و سی درصد در روستا هستند. وقتی گفته می‌شود هشتاد درصد دختران، دوست‌پسر دارند، یعنی تمام دختران شهری و یک‌سوم دختران روستایی، چنین روابطی دارند. من عقلم نمی‌رسد چرا عده‌ای این حرف‌ها را می‌زنند."
وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: "فکر می‌کنم مراجع ذی‌صلاح در این مورد تحقیقات خواهند کرد، ولی ما خودمان را در مقام پاسخ‌گویی به این سخنان نمی‌بینیم."

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

Mohamad Rasool Fatemi Nasab

Create your badge