جــرس: بررسی و تحقیقات موسسۀ «شاخص صلح جهانی» پیرامون رتبه بندی این شاخص در سال ۲۰۱۱ نشان می دهد که ايران در رتبه ۱۱۹ و بالاتر از روسيه، اسرائيل، ترکيه و بحرين قرار دارد.
این موسسه بین المللی در آخرین گزارش خود که شامگاه چهارشنبه ٢۵ ماه مه ٢۰۱۱ همزمان با انتشار در تارنمای خود، در اختیار رسانه ها نیز قرار داد، اعلام کرده است که رتبه اول صلح جهانی به کشور ايسلند و سپس نيوزيلند، ژاپن، دانمارک، جمهوری چک، اتريش، فنلاند، کانادا و نروژ تعلق دارد.
در این گزارش با توجه به ۲۳ عامل داخلی و خارجی، اقتصاد و مهاجرت و سياست در قبال همسايگان و نيز حقوق بشر، آمريکا در رتبه ۸۲، بريتانيا در رتبه ۲۶، و چين در رتبه ۸۰ قرار دارند.
اين گزارش همچنین خاطرنشان می کند که سال جاری ميلادی در مقايسه با سال ۲۰۱۰، کمتر روی صلح به خود ديده و روند رو به رشد نظامی گرايی و تقويت نيروهای نظامی در ۱۵۳ کشور جهان افزايش يافته است.
خبرگزاری فرانسه با بیان اینکه نتایج این موسسه که پنجمين سال انتشار گزارش های سالانه خود را پشت سر می گذارد، از سوی هياتی از نخبگان و کارشناسان آکادميک، تجار و بازرگانان و اعضای سازمان های صلح جهانی مشخص و اعلام می شود، خاطرنشان کرد "بررسی اين شاخص ها نشان می دهد حرکت آمارهای پيشرفت اقتصادی با دستاوردهای اجتماعی مانند دموکراسی و شفافيت و شفاف سازی مطابقت دارد و همسو است."
در صدر اين فهرست در سال پيش نيوزيلند قرار داشت که امسال جای خود را به ايسلند داده است. در ميان ۲۰ کشور برتر اين فهرست، ۱۴ کشور از اروپای مرکزی و غربی هستند. امسال برای نخستين بار کشورهايی از آسيا چون مالزی، به فهرست ۲۰ کشور نخست اين فهرست اضافه شده اند.
قطر با دو رتبه پيشرفت توانسته به ربته ۱۲ برسد که بالاترين جايگاه را در ميان کشورهای خاورميانه دارد. دومين کشور خاورميانه در بالای جدول و پس از قطر، کويت است که در مقام ۲۹ قرار گرفته است.
در انتهای اين فهرست و در جايگاه ۱۵۳، سومالی که درگيری های مختلفی در آن جريان دارد قرار گرفته و پيش از آن عراق، سودان، افغانستان و کره شمالی قرار دارند. روسيه در جايگاه ۱۴۷ است و پيش از آن پاکستان و اسرائيل قرار گرفته اند.
امسال در اين فهرست پنج کشور اريتره، گينه، قرقيزستان، نيجريه و تاجيکستان اضافه شده اند. اين فهرست کشورهايی که يا بالای يک ميليون تن جمعيت دارند يا بالای ۲۰ هزار کيلومتر مربع مساحت دارند از اين رو کشورهای در مقياس کوچکتر در اين فهرست جای نگرفته اند. در نتيجه در فهرست فعلی ۹۹ درصد جمعيت جهان و يا ۸۷ درصد از مساحت کره زمين لحاظ شده است.
شاخص صلح جهانی، با اشاره به اين که تعريف کردن شاخص های صلح کار بسيار دشواری است، نوشته که برای بررسی اين شاخص ها، تاثير کشورها در پايين آوردن تنش ها، روابط بهتر با همسايگان و کم کردن هرگونه تنش داخلی و خارجی موثرترين تعريف شاخص صلح بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر