مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin
پرواز تا آزادی FLY TO FREEDOM: الشرق الاوسط: «چگونه وزارت اطلاعات در نفوذ به سازمان موج سبز ناکام ماند؟»

شنبه، خرداد ۰۷، ۱۳۹۰

الشرق الاوسط: «چگونه وزارت اطلاعات در نفوذ به سازمان موج سبز ناکام ماند؟»


لینک خبر به زبان عربی در روزنامه الاشرق الاوسط
الشرق الاوسط، از مهمترین و پرخواننده روزنامه‌های جهان عرب در مقاله‌ای به تلاش وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران برای نفوذ در «موج سبز» پرداخته و پس از معرفی یکی از مهره‌های این وزارت، بخشی از ماموریت وی را اینگونه توصیف کرده است: «مامور مزبور ایرانیان زیادی از جمله تجار سرشناس، چهره‌های دانشگاهی و ثروتمندان و بانکدارانی را شناسایی کرد که به ذهن هیچکس خطور نمی‌کند که آنها برای نظام ایران کار می‌کنند.»
این مقاله ضمن پرده برداشتن از جنبه‌های دیگر تلاش وزارت اطلاعات در جهت دستگیری موسوی و کروبی، شخص مورد نظر را نزدیک به تیم اطلاعاتی محمود احمدی نژاد دانسته است.
الاشرق الاوسط در ادامه به چگونگی عملکرد تیم امنیتی موج سبز در جریان شناسایی «محمود زمانی» پرداخته است. زمانی، بعدتر اعتراف کرده که «نظام ایران وی را مامور تماس با کشورهای خارجی و عربی کرده و وی نیز موفق به ترتیب دادن ملاقات‌هایی با نمایندگان این کشورها شده است.»
هرچند توان بالای تیم امنیتی موج سبز در مقابل ضعف دستگاه امنیتی و اطلاعاتی ایران در این مورد بسیار فاحش است اما مساله مورد توجه این است که در این میان لیست اسامی و مشخصات شبکه اطلاعاتی جمهوری اسلامی در اختیار رهبری موج سبز قرار گرفته که بدون شک حاشیه امنیت تمامی اعضای آن را به خظر میاندازد.
امیرحسین جهانشاهی، بنیانگذار سازمان سیاسی موج سبز ضمن تائید این گزارش، هنوز درباره جزئیات این اقدامات اظهار نظری نکرده اما به نظر می‌رسد اقدامات بعدی موج سبز، با توجه وجود شکاف‌های عملیاتی در دستگاه امنیتی ایران و همچنین شناسایی بخش زیادی از شبکه اطلاعاتی نظام در میان چهره‌های دانشگاهی، تجار سرشناس و بانکداران، متوجه متوقف کردن این شبکه اطلاعاتی باشد.
متن این مقاله که به زبان فارسی ترجمه شده را در زیر میخوانید:

چگونه وزارت اطلاعات ایران در نفوذ به «موج سبز» ناکام ماند؟
هدی الحسینی ـ الشرق الاوسط
در فعالیت سازمان‌های اطلاعاتی، نکته جدیدی وجود ندارد. حرفه‌ای بودن ایران در زمینه فعالیت‌های اطلاعاتی‌ نیز به گونه‌ای که برخی تحلیلگران دستگاه اطلاعاتی آن را از جمله فعال‌ترین و موثرترین سازمان‌ها در جهان میدانند و حتی برخی از نظر موفقیت و حرفه‌ای بودن، آن را با موساد اسراییل مقایسه می‌کنند، ادعایی بیش نیست. در عین حال به نظر می‌رسد که درگیری‌های داخلی باعث شده تا دستگاه اطلاعاتی ایران نیز تحت تاثیر قرار گرفته و در بسیاری از طرح‌های خود شکست بخورد. وزارت اطلاعات سعی داشت تا از طریق یک مامور امنیتی به اپوزیسیون خارج از کشور نفوذ کند اما عملیات به این شکل خاتمه یافت که مامور مزبور، ایرانیان زیادی از جمله تجار سرشناس، چهره‌های دانشگاهی و ثروتمندان و بانکدارانی را شناسایی کرد که به ذهن هیچکس خطور نمی‌کند آنها برای نظام ایران کار می‌کنند.
در این عملیات، نظام ایران در استفاده از مهدی کروبی به عنوان طعمه برای به دام انداختن امیر جهانشاهی موسس «موج سبز» هیچ تردیدی نکرد و حتی تا زندانی کردن کروبی و موسوی نیز پیش رفت تا نمایش را تکمیل کرده و جهانشاهی را به دام انداخته و به فعالیت‌های وی نفوذ کند تا بدین ترتیب بتواند همکاران وی در داخل ایران را شناسایی کند. شکست این عملیات باعث ترس نظام ایران شده و سپس تعدادی از چهره‌های سپاه پاسداران دستگیر و به اشتباه متهم شدند. تنش میان محمود احمدی‌نژاد و حیدر مصلحی وزیر اطلاعات باعث شد تا سی ایرانی به اتهام همکاری با سی‌آی‌ای آمریکا دستگیر شده و سفارت آمریکا در دو کشوری که ایران اکنون از آنها راضی نیست (امارات و ترکیه)، متهم شود. امارات موضع‌گیری‌های روشن و پرجرأتی علیه ایران و برنامه هسته‌ای آن داشته و ترکیه نیز موضعگیری ناگهانی در قبال سوریه داشت.
فعالیت‌های اطلاعاتی ایران شروع به شکست خوردن کردند. ابتدا در بحرین با شکست مواجه شد، سپس در کویت لو رفت، بعد از آن شکستی سنگین در حمایت از نظام سوریه خورد و بسیاری از مزدوران اطلاعاتی ایران در کشورهای آفریقایی شناسایی شدند. کار به اپوزیسیون ایرانی خارج از کشور نیز رسید. به جای اینکه مامور ایرانی به ایران بازگشته و فهرستی از شبکه‌های موج سبز و اطلاعاتی از نحوه فعالیت آنها با خود داشته باشد، اعتراف کرد که مزدور نظام بوده و اسامی دیگر ماموران در خارج را نیز فاش کرده و گفت که وی باعث دستگیری کروبی شده است.
داستان زمانی شروع شد که محمود زمانی (که بعدتر اعتراف کرد نظام ایران وی را مامور تماس با کشورهای خارجی و عربی کرده و وی نیز موفق به ترتیب دادن ملاقات‌هایی با نمایندگان این کشورها شده است) در پایان ژوئن و ابتدای ژوئیه سال گذشته موفق شد تا با امیر جهانشاهی تماس برقرار کرده و تحت پوشش اینکه نماینده مهدی کروبی است، دیداری با وی داشته باشد. این دیدار برای آشنایی و توافق پیرامون همکاری‌های آینده صورت گرفت و پس از آن رخ داد که جهانشاهی در گفتگو با الشرق الاوسط در همان زمان از این موضوع پرده برداشت که طرحی برای به ایجاد اختلال در تولید نفت ایران دارد.
در میانه ماه اوت سال گذشته، زمانی بار دیگر بازگشته و این بار پیامی شفاهی از مهدی کروبی با خود داشت حاکی از اینکه وی آماده است تا با هر آنچه در توان دارد با اپوزیسیون خارج از کشور همکاری کند؛ ولی با این حال اصرار داشت که رهبری واقعی اپوزیسیون باید در دست بازیگران داخلی باشد. پاسخ جهانشاهی بسیار کوبنده بود. وی گفت که تنها گزینه موجود، تغییر نظام است و بدین ترتیب رهبری نمی‌تواند از داخل ایران صورت بگیرد. در آن دیدار، زمانی خواستار دریافت کمک‌های مالی برای خانواده‌های زندانیان سیاسی شد ولی پاسخی راضی‌کننده دریافت نکرد.
سومین دیدار در اواخر سپتامبر گذشته صورت گرفت. زمانی بار دیگر بازگشت تا بگوید که وی و کروبی، جزئیات طرح «دولت انتقالی» که پایه آن را جهانشاهی گذاشته بود را مطالعه کرده‌اند و ملاحظاتی در مورد آینده «قانون اساسی» دارند.
بین اکتبر و نوامبر گذشته، زمانی به جهانشاهی گفت که کروبی باور ندارد که اصلاحات کافی است و تغییر نظام را ترجیح می‌دهد و بدین ترتیب آماده است تا در این زمینه بحث کند ولی با توجه به سن و سالش، در شرایطی نیست که رهبری تغییر را بر عهده بگیرد. سپس زمانی تلاش کرد تا به پولی برای حمایت از تظاهرات در روز عاشورا دست یابد؛ ولی جهانشاهی با این امر مخالفت کرده و گفت که شرایط اجازه برگزاری چنین تظاهراتی را نمی‌دهد.
پنجمین دیدار در ماه دسامبر اتفاق افتاد. زمانی پیامی از کروبی با خود داشت مبنی بر اینکه احتمال بازداشت وی و موسوی در هر لحظه‌ای وجود دارد. جهانشاهی پیشنهاد کرد که در صورت موافقت کروبی، وی را به خارج از کشور منتقل کند. پاسخ کروبی اندکی بعد از طریق زمانی به جهانشاهی رسید. کروبی گفته بود که اگر ایران را ترک کند، دیگر قادر به تحقق هیچ هدفی نیست. در اینجا جهانشاهی احساس کرد که کروبی سعی دارد بفهمد که آیا موسس موج سبز، مسائل را با قدرت‌های خارجی مطرح کرده و با آنها مشورت می‌کند؟
در پایان ماه فوریه، نظام ایران بالاخره کروبی و موسوی را دستگیر کرده و آنها را به مکانی نامعلوم منتقل کرد. در ماه مارس، زمانی بازگشت تا بگوید که زمان همکاری و اجرای عملیات داخلی فرا رسیده و وی هزار نفر را در اختیار دارد که آماده‌اند عملیات را در داخل ایران شروع کنند. قبل از هر تصمیم‌گیری، جهانشاهی، زمانی را در اختیار تیم امنیتی موج سبز قرار داد تا نسبت به صحت گفته‌ها و قدرت وی اطمینان حاصل شود، چرا که جهانشاهی پس از بازداشت کروبی، به زمانی اندکی بیشتر اعتماد کرده بود. تیم امنیتی به زمانی توصیه کردند که به ایران بازگشته و منتظر پیام آنها باشد.
تمامی تماس‌ها با زمانی از طریق دخترش که ساکن یکی از کشورهای عربی خلیج فارس بود، صورت می‌گرفت. تیم امنیتی به وی توصیه کردند که به یکی از کشورهای آسیایی برود. این گروه موفق شدند تا از طریق شبکه‌های داخلی خود، اطلاعات جدیدی در مورد زمانی به دست آورند. هنگامی که با زمانی رو در رو شده و مشخص شد که وی مامور ایران است، دچار فروپاشی شده و اعتراف کرد که دستگاه اطلاعاتی ایران وی را برای نفوذ در میان موج سبز فرستاده است. زمانی گفت که به این همکاری مجبور شده چرا که ایران، پسرش را دستگیر و تهدید کرده که برادرش اسماعیل را نیز بازداشت خواهد کرد. اسماعیل از اعضای گروه منصوری بوده و سپس به سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به رهبری بهزاد نبودی پیوسته بود. وی در زمان شاه به حبس ابد محکوم شده و سپس در زمان نخست‌وزیری شاپور بختیار (که ماموران خمینی وی را در پاریس به قتل رساندند) به همراه برخی دیگر از جمله مسعود رجوی آزاد شد. پس از آن اسماعیل به عضویت سپاه پاسداران درآمد و مامور نظارت بر مراکز این سازمان در استان‌ها شده و در آخر نماینده مجلس شد.
زمانی اعتراف کرد که نظام ایران هزار نفر را در اختیار وی قرار داده و خواسته که دست به عملیات داخلی مشخصی بزنند تا اعتماد جهانشاهی را کسب کند. در جریان بازجویی‌ها مشخص شد که نظام ایران از زمانی خواسته تا برای نفوذ در میان موج سبز از کروبی استفاده کند و تمامی دیدارهای وی با کروبی و پاسخ‌های کروبی ضبط می‌شده و سرانجام باعث دستگیری کروبی شد.
در جریان دیدارهای زمانی و جهانشاهی، زمانی تلاش داشت تا بفهمد که چه کسانی در داخل ایران از موج سبز حمایت می‌کنند. وی همچنین اصرار داشت تا با همکاری تیمش و تیم جهانشاهی، عملیاتی را در داخل ایران سازماندهی کند؛ ولی نمی‌دانست که موج سبز، شبکه‌های زیادی در داخل ایران دارد که هیچکدام را نمی‌شناخت. زمانی قبل از لو رفتن تلاش کرد تا از طرح و برنامه موج سبز سر در بیاورد و بفهمد که چه زمانی قرار است مردم به خیابان‌ها ریخته و در آن باقی بمانند و حرکت تظاهرکنندگان و اتحادیه‌های کارگری چه اندازه پول در اختیار دارد. نظام ایران می‌خواست از این مسائل آگاه شود تا در صورت اجرا بتواند آن را کنترل کند.
نکته قابل توجه اینکه نظام ایران آماده بود تا به زمانی اجازه دهد عملیاتی که موج سبز خواستار آن بود را راه بیاندازد تا اعتمادجهانشاهی را کسب کند.
پس از شروع تنش‌ها در داخل ایران بر سر وزارت اطلاعات مشخص شد که زمانی برای تیم نزدیک به احمدی‌نژاد فعالیت می‌کرده نه گروه وابسته به مصلحی و به تبع آن خامنه‌ای.
پس از لو رفتن طرح زمانی و شکست آن، وی در بازگشت به ایران از یک کشور عربی خلیج فارس تماس گرفته و پیشنهاد داد که رابطه ادامه داشته باشد، چرا که «هیچکس نمی‌داند روند امور چگونه تغییر خواهد کرد.»

لینک اصلی خبر در خبرگزاری موج سبز 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

Mohamad Rasool Fatemi Nasab

Create your badge